Уряд Литви виділив українським біженцям близько дев’яти млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Литви виділив українським біженцям близько дев’яти млн євро

Світ
187
Уряд Литви виділив українським біженцям близько дев’яти млн євро
Уряд Литви виділив українським біженцям близько дев’яти млн євро
Уряд Литви минулого тижня виділив майже 9 мільйонів євро на допомогу українським біженцям у Литві.
Про це повідомляє LRT.

Скільки виділили

Кабмін Литви виділив 8,7 млн євро Міністерству соціального захисту та праці на допомогу українцям. Майже 10 тис. євро виділено Міністерству охорони здоров’я.
У Міністерстві соціального захисту та праці повідомили, що Литва загалом виділила з державного бюджету на допомогу українцям у Литві понад 114 мільйонів євро.

Куди спрямують кошти

Кошти будуть спрямовані на дитячі виплати, соціальну допомогу школярам, соціальні виплати, часткове покриття витрат на опалення та воду, на підтримку оренди житла тощо.
За даними Центробанку Литви, минулого року українські біженці створили близько 1% ВВП країни.

Довідка Finance.ua:

  • Литва скасувала безкоштовне навчання у своїх вищих навчальних закладах для новоприбулих біженців, щоб не стимулювати відтік інтелектуальних ресурсів з України;
  • понад 71% українських воєнних біженців у Литві мають намір повернутися додому, коли це буде безпечно, ще 12% не визначилися;
  • Литва прийняла десятки тисяч наших біженців. Крім того, місцеві підприємства заохочують українців до роботи безкоштовним житлом і відсутністю мовного бар’єра. Для легалізації та роботи в Литві громадяни України мають отримати статус тимчасового захисту. Він дає право на роботу і проживання в країні на один рік з можливістю продовження.
До речі, Finance.ua пропонує оформити туристичне страхування онлайн за вигідними цінами. Дія поліса поширюється на весь світ.

Оформити туристичне страхування на Finance.ua

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас