Українським біженцям загрожують штрафи та зупинка виплат після перевірки їхніх рахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським біженцям загрожують штрафи та зупинка виплат після перевірки їхніх рахунків

Особисті фінанси
14500
Українським біженцям загрожують штрафи та зупинка виплат після перевірки їхніх рахунків
Українським біженцям загрожують штрафи та зупинка виплат після перевірки їхніх рахунків
Всі доходи українців, які перебувають за кордоном, незабаром стануть прозорими. 30 вересня 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart).
Відповідно до закону України № 2970-IX від 20 березня 2023 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки», країни, які приєдналися до багатосторонньої угоди CRS, обміняються податковими даними про фізичних і юридичних осіб за другий квартал 2023 року. Надалі звітними періодами будуть наступні календарні роки.
Про міждержавний автоматичний обмін податковими даними також повідомляла Державна податкова служба України.
Податкові та соціальні служби 120 країн отримають точну інформацію про відкриті банківські рахунки українців і рух по них, про їхню фінансову участь у страхових та інвестиційних компаніях, про регулярні надходження коштів від здачі в оренду нерухомості в Україні. Стане відомо про доходи від продажу громадянами України земельної ділянки, автомобіля, квартири чи будинку.
Проаналізувавши отриману інформацію і кожен окремий випадок зокрема, органи влади на місцях зможуть переглянути й оптимізувати державну соціальну підтримку, щоб її отримували лише ті біженці, які насправді мають потребу.
В першу чергу перевірять наявність доходів у працездатних біженців, які не працюють і отримують соціальну допомогу в країні, яка надала їм тимчасовий захист у зв’язку з війною в Україні.
Під пильним наглядом опиняться навіть жінки, які здійснюють догляд за дитиною і отримують перекази від своїх чоловіків з України.
Не обійдуть увагою й пенсіонерів. Дані про пенсійні рахунки українців стануть доступні соціальним службам за кордоном.
Українські біженці, які отримують соціальні виплати в країні перебування і при цьому приховують свої доходи, будуть позбавлені соціальних виплат або їх частини.
Декотрі навіть можуть отримати великі штрафи, ухилитися від сплати яких не вдасться. Компетентні органи матимуть доступ до інформації про власність біженця на батьківщині.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас