У Німеччині пропонують скасувати грошову допомогу українським біженцям, які не працюють офіційно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині пропонують скасувати грошову допомогу українським біженцям, які не працюють офіційно

Особисті фінанси
613
У Німеччині пропонують скасувати грошову допомогу українським біженцям, які не працюють офіційно
У Німеччині пропонують скасувати грошову допомогу українським біженцям, які не працюють офіційно
Генеральний секретар опозиційної німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн виступає за необхідність скасування фінансової підтримки українським біженцям, які не працюють офіційно. Винятком можуть бути батьки-одинаки або люди, які піклуються про родичів.
Про це він заявив в інтерв’ю виданням медіагрупи Funke.
За його словами, «шестизначна кількість людей принципово не бажає працювати», а отже, їх не можна стимулювати шукати роботи скороченням соціальних виплат.
«Зменшення виплат на 10, 20 чи 30 відсотків недостатньо. Потрібно повністю скасувати базову допомогу. Чому в багатьох європейських країнах понад 50 відсотків українців працюють, а в Німеччині — лише 25 відсотків. Існує явний брак стимулів для того, щоб швидко взятися за роботу», — заявив Ліннеманн.
На його думку, йдеться про відсутність стимулів з боку федерального уряду, аби спонукати біженців з України шукати роботу. Він заявляє, що Німеччині потрібні зміни у політиці. Він хоче справедливої системи соціальної підтримки, а поточний базовий дохід несправедливий.

Довідка Finance.ua:

  • голова німецького об’єднання роботодавців Райнер Дульгер заявив, що не підтримує пропозицію німецького уряду щодо податкових пільг для іноземних кваліфікованих працівників;
  • середня заробітна плата у 2023 році в Німеччині становила трохи менше ніж €3,8 тис. брутто;
  • західна частина ФРН виявилася найпопулярнішим регіоном серед українських біженців. А у містах Берлін та Гамбург, які одночасно є федеральними землями, найбільша концентрація українців по відношенню до місцевих жителів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас