Україна виготовить 1,5 мільйона дронів до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виготовить 1,5 мільйона дронів до кінця року

Казна та Політика
333
Україна виготовить 1,5 мільйона дронів до кінця року
Україна виготовить 1,5 мільйона дронів до кінця року
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду заявив, що до кінця року Україна виготовить 1,5 мільйона дронів.
Він відзначив, що сфера безпеки й оборони — це пріоритет № 1 в державному бюджеті. Наступного року на це передбачено 2,2 трлн грн, що складає 26% ВВП.
«Ще один напрямок підтримки нашого війська — це збільшення кількості зброї та техніки, яку мають захисники України. Щодня працюємо з партнерами над збільшенням поставок зброї і посилюємо розвиток власного оборонно-промислового комплексу. У 2023 році виробництво зброї в Україні зросло втричі. Кожен другий боєприпас у зоні бойових дій — український», — наголосив Шмигаль.

Читайте також: Бронювання працівників: як це працює зараз та скільки чоловіків вже отримали відстрочку

Прем’єр-міністр зауважив, що до кінця року Україна виготовить 1,5 млн дронів. При цьому держава не лише випускає безпілотники, але й готує кадри для управління ними.
«Уряд дає старт експериментальному проекту щодо сертифікації шкіл операторів БпЛА. Встановлюємо чіткі вимоги для цих шкіл та уніфікуємо навчальний процес», — зазначив очільник уряду.
Крім того, Україна продовжує реалізацію власної ракетної програми, виходить на значні обсяги виробництва артилерійських систем та броньованої техніки. Налагоджуються спільні виробництва з партнерами, а також залучаються кошти партнерів для купівлі української зброї для України.
Ще один важливий аспект, за словами прем’єр-міністра, це викорінення бюрократичної тяганини завдяки цифровізації. Вже запрацювали застосунки «Армія+» та «Резерв+», а незабаром запрацює «Ветеран+».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас