Україна прагне восени та взимку збільшити постачання електрики з Польщі, — Укренерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна прагне восени та взимку збільшити постачання електрики з Польщі, — Укренерго

Енергетика
195
Україна прагне восени та взимку збільшити постачання електрики з Польщі, — Укренерго
Україна прагне восени та взимку збільшити постачання електрики з Польщі, — Укренерго
«Укренерго» разом з Польщею працює над збільшенням технічних можливостей та обсягів постачання електроенергії в Україну восени та взимку.
Про це написав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.
«Ми продовжуємо працювати не лише над ремонтами та розвитком захисту, а й над пошуком рішень залучення в Україну більшої кількості електроенергії з Європи. Зокрема, активно працюємо з польською стороною, щоб збільшити технічні можливості та обсяг постачання електроенергії в Україну восени та взимку. Напрацьовуємо варіанти, які мають компенсувати дефіцит, спричинений російськими атаками», — повідомив він.
Кудрицький зазначив, що повідомлять докладніше, коли буде досягнуто домовленостей.
Він нагадав, що «Укренерго» вже майже тиждень не запроваджує обмеження споживання електроенергії. Також, за його словами, диспетчерський центр не планує відключення на поточних вихідних.
«Це важливе полегшення для всіх українців, але я маю нагадати, що розслаблятися ми не маємо права: пошкодження енергосистеми значні, виклики перед нами теж. Спека понад 30 градусів ще може повернутися, і тоді ситуація в енергосистемі може змінитися. Слідкуйте за нашими повідомленнями і за повідомленнями ваших обленерго», — наголосив голова правління.
Нагадаємо, уряд відповідає на енергетичні виклики дієвими програмами підтримки бізнесу та населення. Зокрема, ОСББ можуть стати енергонезалежними завдяки грантам на встановлення сонячних станцій і теплових насосів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас