Угорщина не хоче України в ЄС, бо «з нею прийде і війна» — Сіярто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина не хоче України в ЄС, бо «з нею прийде і війна» — Сіярто

561
Угорщина не хоче України в ЄС, бо «з нею прийде і війна» — Сіярто
Угорщина не хоче України в ЄС, бо «з нею прийде і війна» — Сіярто, Фото: Danil Shamkin
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що поки в Україні не буде миру, то вона не підходить для членства в ЄС. За його словами, угорська сторона не вважає будь-який прогрес щодо переговорів щодо вступу України за доцільне.
Про це він заявив у Facebook, цитують угорські ресурси Híradó та Portfolio.
«Оскільки, за даними Єврокомісії, Україна не виконала умови, висунуті для кандидата на членство, ми не вважаємо будь-які подальші кроки своєчасними щодо переговорів про вступ з Україною», — сказав очільник МЗС Угорщини.
Він додав, що Угорщина вважатиме дискусію щодо майбутньої політики Євросоюзу щодо України «дуже актуальною».
«Війна в Україні триває. Ми бачимо, що ні свобода ЗМІ, ні свобода слова не дотримуються. Вибори теж не проводяться. Очевидно, було б абсурдом, якби в таких умовах інституції Євросоюзу чи його члени висловлювали свою позицію щодо того, як в Україні діють інститути верховенства права», — заявив Сіярто.
Угорський міністр також вважає, що поки в Україні не буде миру, то вона, мовляв, не буде готова до членства в ЄС.
«Війна разом з Україною зараз увійде в ЄС, чого ми, очевидно, не хочемо та не можемо хотіти. Розширення має служити меті розповсюдження миру, а не внесення війни до Євросоюзу», — сказав він.
Також Сіярто додав, що Угорщина очікує, що Україна поверне угорській громаді на Закарпатті «всі ті права, які вона мала у 2015 році».
Нагадаємо, 8 листопада, Європейська комісія офіційно порекомендувала розпочати процес переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Згідно зі звітом Єврокомісії, Україна виконала 90% реформ, яких від неї очікував ЄС. Водночас умовою для вступу є продовження виконання незавершених реформ надалі.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас