Угорщина хоче зменшити новий європейський пакет допомоги Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина хоче зменшити новий європейський пакет допомоги Україні

Світ
284
Угорщина хоче зменшити новий європейський пакет допомоги Україні
Угорщина хоче зменшити новий європейський пакет допомоги Україні
Уряд Угорщини виступає за те, аби розділити масштабний пакет допомоги Україні на дві частини, а не схвалювати виділення усіх 50 млрд євро одразу.
Про це пише Bloomberg із посиланням на власні поінформовані джерела.
«Угорщина сказала державам-членам минулого тижня, що 25 млрд євро буде достатньо для України на цьому етапі. ЄС варто оцінити свою допомогу посередині періоду 2024−2027 років, коли допомогу має бути розподілено, вирішивши тоді, коли саме виділити решту коштів, залежно від потреб України», — йдеться у матеріалі.
Bloomberg зауважує, що усупереч широкому консенсусу в ЄС стосовно продовження допомоги Україні, дружній до кремля уряд Угорщини регулярно намагається заблокувати виділення коштів.
«Уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана наводить різні причини, серед яких власна неспроможність отримати доступ до важливих коштів ЄС через проблеми із верховенством права та корупцією, а також те, що в Угорщині називають „поганим ставленням“ до угорської меншини в Україні», — зазначає агентство.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що Європейська комісія готується виділити Угорщині 13 мільярдів євро з фондів ЄС, які заморожені через проблеми з верховенством права, щоб забезпечити підтримку Будапешта у питанні збільшення бюджету ЄС та надання значної фінансової допомоги Україні.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас