UBS оголосив про завершення поглинання колишнього конкурента Credit Suisse — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UBS оголосив про завершення поглинання колишнього конкурента Credit Suisse

Фондовий ринок
549
UBS оголосив про завершення поглинання колишнього конкурента Credit Suisse
UBS оголосив про завершення поглинання колишнього конкурента Credit Suisse
UBS Group завершила угоду з придбання колишнього конкурента Credit Suisse, здійснивши найбільше злиття в банківській сфері після фінансової кризи 2008 року.
Про це пише Bloomberg.
Швейцарський банк оголосив про закриття угоди у відкритому листі, який опубліковано в місцевих і міжнародних газетах у понеділок, 12 червня.
Процес поглинання продовжувався більше двох місяців. Минулого тижня UBS завершив переговори з урядом Швейцарії щодо гарантій на 9 млрд швейцарських франків ($10 млрд) від потенційних втрат активів Credit Suisse.
Ця угода забезпечує UBS несподіваний прибуток у десятки мільярдів доларів і починає період складної інтеграції, який, ймовірно, призведе до скорочення тисяч робочих місць, зазначає агентство.
Перед головним виконавчим директором UBS Серджіо Ермотті тепер стоїть завдання об'єднати два банки, що дуже схожі, і вирішити, від яких видів діяльності відмовитися.
Нагадаємо, UBS був змушений поспіхом купити конкурента Credit Suisse у межах угоди, якої він не прагнув. Глобальна банківська криза погіршила становище Credit Suisse і спонукала владу вжити негайних заходів.
Другий за величиною банк Швейцарії, який веде свою історію з 1856-го, за останні кілька років постраждав від низки скандалів, зміни керівництва та юридичних проблем. 14 березня Credit Suisse опублікував звіт за 2022 рік, у якому йдеться про те, що банк виявив «значні недоліки» у контролі за фінансовою звітністю.
19 березня стало відомо про поглинання Credit Suisse банком UBS. Загальна вартість операції становила 3 млрд франків ($3,23 млрд).

Банкопад у США та світі: чи чекати на нову фінансову кризу

За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас