У Польщі бракує працівників для сезонної роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі бракує працівників для сезонної роботи

Особисті фінанси
430
У Польщі бракує працівників для сезонної роботи
У Польщі бракує працівників для сезонної роботи
У Польщі бракує працівників для сезонної роботи у готельній індустрії. Одна з причин дефіциту кадрів — відтік українців до інших країн.
У польських готелях важко знайти персонал навіть при зарплаті у 1400 євро, повідомляє bankier.pl.
Готельна індустрія у Польщі стикається із нестачею працівників. Найбільший попит на робочі руки — влітку. Зараз є багато оголошень про сезонну роботу — потрібні працівники на рецепцію, кухарі, бармени, покоївки. Готелі пропонують пільги у вигляді приватного медичного обслуговування, знижок на навчання, товари та послуги компанії.
«Шукаючи співробітників, ми пропонували близько 6 тисяч злотих (1400 євро — ред.) на руки. Однак виявляється, що навіть такі зарплати не приваблюють людей. Важко знайти персонал», — розповідає власник пансіонатів на півострові Хель неподалік від Гданська Яцек Голубовський.
Причиною дефіциту робочих рук є демографічна ситуація у Польщі. Раніше ситуацію рятували українці. Тепер експерти відзначають помітний відтік працівників з України зі сфери послуг.
«Це пов’язано, зокрема, зі зниженням інтересу українських громадян до роботи в Польщі. Вони їдуть за кращими зарплатами до Німеччини, країн Скандинавії та в Канаду», — звертає увагу Моніка Банись з Personnel Service.
За її словами, для Польщі зарплата у 1400 євро — це гарний рівень. Але у Німеччині чи Нідерландах мінімальна зарплата становить 1,5 тис. євро, але фактично можна заробити набагато більше.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас