У наступні 10 років Україні може не вистачати 8,6 млн людей для роботи, — Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У наступні 10 років Україні може не вистачати 8,6 млн людей для роботи, — Мінсоцполітики

573
У наступні 10 років Україні може не вистачати 8,6 млн людей для роботи, — Мінсоцполітики
У наступні 10 років Україні може не вистачати 8,6 млн людей для роботи, — Мінсоцполітики
Ще минулого року Мінекономіки прогнозувало, що протягом 10 років нашій країні доведеться знайти й залучити 4,5 млн працівників для реалізації післявоєнного економічного відновлення. Але зараз маємо жорсткіший прогноз.
Як пише Delo.ua, за словами Дарʼї Марчак, тенденції міжнародного ринку праці говорять про те, що дефіцит кадрів на всіх ринках буде посилюватися. Можливо, Україні не вистачатиме 8,6 млн людей. Для порівняння, нині налічується лише 10,5 млн офіційно працевлаштованих громадян.
У таких умовах українським роботодавцям доведеться конкурувати за людей не тільки на внутрішньому ринку, а й з ринками праці інших країн, наприклад, ЄС та Північної Америки. На це, на думку чиновниці, впливають і євроінтеграційні процеси.
«Коли ми станемо країною в складі ЄС, кордони будуть відкриті, й кожен громадянин зможе на свій розсуд обирати, де він буде жити та працювати», — відзначила Марчак.
Вона додала, що ця тенденція буде довгостроковою і потрібно вже вживати заходів.
Крім того, на ринок праці впливає і демографічна ситуація. В Україні вона складна, і якщо змін у кращу сторону не буде, то до 2050 року кількість населення може зменшитися до 25 мільйонів осіб.

Довідка Finance.ua:

  • раніше у Мінсоцполітики зазначали, що громадянам України варто вже зараз готуватися працювати стільки, скільки буде можливо, відкладаючи кошти на життя у похилому віці.
  • Заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак запевнила, що держава гарантовано платитиме людям похилого віку із солідарної пенсійної системи, проте ці виплати будуть невеликими.
  • «Кожен із нас платить 22% від своєї офіційної заробітної плати. Кожен місяць ці гроші накопичуються на рахунку ПФ і роздаються сьогоднішнім пенсіонерам. Якщо немає накопичень, немає особистого вашого пенсійного рахунку, коли людина виходить на пенсію, то так само є розрахунок, що на неї теж будуть скидатись ті, хто буде працювати у той момент.
  • Станом на сьогодні кількість працюючих людей зрівнялась із кількістю пенсіонерів. Один працюючий зі своєї заробітної плати забезпечує одного пенсіонера і цього не вистачає", — каже викладач економіки у Києво-Могилянській школі журналістики Олексій Набожняк.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Work.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас