У Нацбанку розповіли, чи переглядатимуть офіційний курс долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку розповіли, чи переглядатимуть офіційний курс долара

Валюта
1229
У Нацбанку розповіли, чи переглядатимуть офіційний курс долара
У Нацбанку розповіли, чи переглядатимуть офіційний курс долара
Наразі у Національного банку України немає жодних підстав для перегляду офіційного курсу долара в той чи інший бік на тлі підсилення гривні.
Про це повідомив заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук в інтерв'ю «Укрінформ».
«Я думаю, що сьогодні у нас немає жодних підстав для переприв’язки офіційного курсу в той чи інший бік. Водночас коли ми говоримо про можливе повернення до принципів гнучкого курсоутворення, то зрозуміло, що такий перехід зумовить і певну гнучкість офіційного обмінного курсу», — сказав Ніколайчук.
За його словами, курс визначатиметься на ринковій основі за результатами операції на міжбанківському ринку, а НБУ підтримуватиме ринок, суттєво обмежуючи коливання.
«За такого режиму курс зможе як послаблюватися, так і зміцнюватися», — зазначив заступник голови Нацбанку.
Він додав, що ключовий ризик для курсової стійкості в Україні незмінний уже понад 500 днів — це непередбачуваність наслідків війни.
«Цей чинник генерує ризики погіршення очікувань, і через це ми змушені дотримуватися досить жорсткої монетарної політики, аби нейтралізувати його вплив. Однак, як я вже говорив, ситуація протягом останніх місяців була досить сприятливою і нам вдавалося мінімізувати вплив цього чинника», — розповів Ніколайчук.
Що зараз із курсом? Станом на ранок 19 липня середній курс долара у банках у продажу другий день поспіль тримається на позначці 37,33 гривні. Курс євро опустився на 1 копійку — до 41,86 гривень.
В обмінних пунктах купують долар у середньому по 36,84 гривень, євро — по 41,08 гривень. Долар продають по 37,22 гривень, євро — по 41,73 гривень.
Офіційний курс долара НБУ зафіксовано та становить 36,5686 гривень за долар. Офіційний курс євро станом на 19 липня становить 41,1506 гривень (+0,0694 гривень).
До речі, стежити за актуальним курсом валют можна на Finance.ua. Заходьте, щоб завжди бути в курсі!

Дізнатися курс валют

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас