У Молдові створять систему обліку українських біженців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Молдові створять систему обліку українських біженців

Світ
1299
У Молдові створять систему обліку українських біженців
У Молдові створять систему обліку українських біженців
У Молдові з’явиться нова держінформаційна система UAHELP. Влада країни вестиме облік центрів розміщення біженців, їх постояльців, одержувачів допомоги та молдавських сімей, які приймають у себе біженців.
Про це пише видання newsmaker.md.
Реєструватимуть у системі і молдавські сім’ї, які приймають у себе мінімум двох біженців на час від семи днів і довше, і самих біженців, які отримують допомогу від партнерів із розвитку.
«Інформаційна система UAHELP дозволить відстежувати облік та розподіл грошової підтримки, наданої переміщеним особам, у тому числі грошової допомоги, виданої міжнародними партнерами сім’ям, що приймають», — йдеться в інформаційній записці до проєкту, підготовленій мінпраці.
Інформаційну систему (ІС) розробить мінпраці та соцзахисту. В рамках UAHELP також створять базу даних усіх запитів біженців, що надходять на Зелену лінію та до центрів розміщення біженців.
Очікується, що інформація на сайті буде доступна румунською, українською, англійською та російською мовами. Через платформу MConnect ІС обмінюватиметься державними даними, зокрема даними Генінспекторату міграції та Прикордонної поліції.
Перший рік роботи системи профінансують партнери з розвитку, 2026 року з держбюджету на це виділять 100 тис. леїв.

⚡ Оформити туристичне страхування на Finance.ua

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас