У Литві розслідують справу про контрабанду санкційних товарів до рф на майже 2 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Литві розслідують справу про контрабанду санкційних товарів до рф на майже 2 млн євро

Кримінал
101
У Литві розслідують справу про контрабанду санкційних товарів до рф на майже 2 млн євро
У Литві розслідують справу про контрабанду санкційних товарів до рф на майже 2 млн євро
У Литві розслідують справу про порушення міжнародних санкцій і контрабанду товарів до росії на майже 2 мільйони євро. Підозрюваними є семеро фізичних і чотири юридичні особи.
Про це йдеться у пресрелізі Служби розслідування фінансових злочинів при МВС Литви.
Зібрані литовською владою дані свідчать, що група з п’яти громадян Литви, нібито виконуючи вказівки громадян росії, намагалася обійти міжнародні санкції, запроваджені проти рф, й вивезти в росію товари, заборонені до експорту. При цьому про які саме товари йдеться, не уточнюється.
Зазначається, що група закупила ці товари в країнах Євросоюзу з березня 2022 року до серпня 2024 року, використовуючи експортні декларації з неправдивими найменуваннями та вказуючи в документах країни призначення, такі як Туреччина, Казахстан, Узбекистан і білорусь. Загальна вартість незаконно експортованих товарів перевищує 1,9 мільйона євро.
У межах розслідування правоохоронці провели 18 обшуків у будинках, автомобілях і ділових приміщеннях підозрюваних у Вільнюсі. Було вилучено документи, мобільні телефони, комп’ютери та сервери з інформацією про діяльність підозрюваних.
Наразі усім підозрюваним висунуто обвинувачення, і на їхнє майно накладено тимчасові обмеження. Прокуратура попереджає, що за порушення міжнародних санкцій і контрабанду передбачено суворі міри покарання, включно зі штрафами та позбавленням волі на строк до восьми років.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас