ТОП-5 українських та іноземних банків, яким віддають перевагу біженці з України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-5 українських та іноземних банків, яким віддають перевагу біженці з України (інфографіка)

Особисті фінанси
1395
ТОП-5 українських та іноземних банків, яким віддають перевагу біженці з України (інфографіка)
ТОП-5 українських та іноземних банків, яким віддають перевагу біженці з України (інфографіка)
Вимушені мігранти дедалі краще адаптуються в Європі. Так, українці стали більше користуватися послугами європейських банків. У червні 2022 року таких було 53%, а у квітні 2023 — вже 64%. Водночас збільшилася кількість і тих, хто користується українськими банківськими картками за кордоном (81% проти 73%).
Про це свідчать результати опитування, яке провів дослідницький холдинг 4Service.
«Менше, ніж за рік — з червня 2022 до квітня 2023 — майже втричі зросло число працевлаштованих українців в Європі (з 12% до 31%). При цьому зменшився відсоток тих, хто працює віддалено в Україні (з 18% до 12%). Але навіть попри це, вони продовжують підтримувати зв’язок з домом — у тому числі й фінансовий», — сказано в дослідженні.

Банки, яким віддають перевагу біженці з України

ПриватБанк, Monobank, Ощадбанк, ПУМБ і Raiffeisen Bank — найпріоритетніші національні банки, послугами яких продовжують користуватися українці, які виїхали за кордон через війну.
Інфографіка: 4Service
Інфографіка: 4Service
Разом із тим, зросла кількість українців, які почали використовувати картки місцевих банків у країнах, в яких вони отримали прихисток.
У червні 2022 таких було 53%, а у квітні 2023 — вже 64%. Найпріоритетніші іноземні банки, у яких переміщені українці відкривають собі рахунки: Sparkasse, Deutsche Bank, PKO Bank Polski, BNP Paribas та ING.
Цікаво, що польські банки PKO Bank Polski та BNP Paribas мають більший попит серед працюючих біженців, тоді як німецькі Sparkasse та Deutsche Bank частіше вибирають українці, які не мають роботи.
Інфографіка: 4Service
Інфографіка: 4Service
Найзатребуванішим сервісом іноземних банків для вимушених мігрантів є оплата покупок (75%). Українські картки для цього використовують 54% біженців. Зняття готівки теж частіше здійснюють картками іноземних банків (60% проти 20%).
Серед національних банківських сервісів лідирує переказ коштів (78% проти 57% для іноземних банків), поповнення мобільного (61% проти 41%), оплата комунальних послуг (40% проти 27%).
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам «пластик».

Подивитися варіанти 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас