Світовий банк виділить $232 млн на відновлення пошкодженого внаслідок війни житла в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк виділить $232 млн на відновлення пошкодженого внаслідок війни житла в Україні

212
Світовий банк виділить $232 млн на відновлення пошкодженого внаслідок війни житла в Україні
Світовий банк виділить $232 млн на відновлення пошкодженого внаслідок війни житла в Україні
Світовий банк виділить $232 млн на відновлення пошкодженого внаслідок війни житла в Україні.
Про це йдеться на сайті фінустанови.
Проєкт HOPE передбачає виплати понад 100 000 українським родинам у 5 регіонах на дрібний ремонт пошкодженого житла. Зазначається, що вони зможуть замінити розбиті вікна чи відремонтувати дах.
Фінансування ініціативи складається з позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку в розмірі $70 млн, забезпеченої гарантією уряду Японії, та гранту в розмірі $162,5 млн від багатостороннього донорського Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України.
Також згодом очікується близько $800 млн додаткового фінансування проєкту від Світового банку та його партнерів у вигляді кредитних гарантій, грантів та інших внесків.
У пресслужбі додали, що від повномасштабного вторгнення рф постраждало 7% загального житлового фонду України. Водночас станом лютий поточного року загальна вартість завданої шкоди житловому сектору України, оцінювалася більш ніж у $50 млрд.

Довідка Finance.ua:

  • за підсумками червня 2023 року загальна сума прямих задокументованих збитків, завданих інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення росії, оцінюється у $150,5 млрд (за вартістю заміщення);
  • у загальному обсязі прямих збитків найбільшу частку складають втрати житлового фонду — $55,9 млрд, враховуючи збитки приблизно $1 млрд від затоплень та руйнувань житлових будинків внаслідок підриву ГЕС. Детальніше про кожну статтю втрат внаслідок війни читайте тут.

єВідновлення: як отримати допомогу на відновлення пошкодженого росією майна

За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас