США виділяють Україні пакет допомоги на майже 8 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США виділяють Україні пакет допомоги на майже 8 млрд доларів

Казна та Політика
222
США виділяють Україні пакет допомоги на майже 8 млрд доларів
США виділяють Україні пакет допомоги на майже 8 млрд доларів
26 вересня стало відомо, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет допомоги Україні на загальну суму 7,9 млрд доларів.
Про це повідомив президент Володимир Зеленський.
«Вдячний Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу США та його обом партіям, республіканцям і демократам, а також усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення про надання Україні значної оборонної допомоги на загальну суму 7,9 мільярда доларів США та запровадження санкцій проти росії», — написав Зеленський.
За його словами, с пакет увійде батарея ППО Patriot, інші засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі, безпілотники, ракети великої дальності та боєприпаси класу «повітря — земля», а також кошти для зміцнення оборонно-промислової бази України.
Зеленський подякував Сполученим Штатам за те, що вдалося знайти спосіб виділити залишок безпекової допомоги Україні та забезпечити, щоб повноваження Президента не закінчилися до кінця фінансового року у США.
Додамо, сьогодні стало відомо, що Сполучені Штати оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів.
У серпні США надіслали два пакети, обидва по 125 мільйонів доларів кожен. А у вересні Міністерство оборони США оголосило про підписання президентом США Джо Байденом додаткового пакету допомоги на суму 250 мільйонів доларів для задоволення критично важливих потреб України в галузі безпеки та оборони.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас