Скільки іноземців у Польщі працює на посадах нижче своєї кваліфікації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки іноземців у Польщі працює на посадах нижче своєї кваліфікації

Особисті фінанси
297
Скільки іноземців у Польщі працює на посадах нижче своєї кваліфікації
Скільки іноземців у Польщі працює на посадах нижче своєї кваліфікації
Відсоток іноземців, які працюють у Польщі нижче своєї кваліфікації, вищий, ніж в інших країнах ЄС.
Про це повідомляє Salon24 з посиланням на дані Євростату.
Згідно з останніми даними Євростату, 39,4% громадян, які у 2023 році працювали в країнах Європейського Союзу, мали вищу кваліфікацію, ніж необхідна для їх посади. У Польщі цей показник складає 48%.
Найбільший відсоток людей з вищою кваліфікацією працюють у Греції (69,6%), Італії (64,1%), Іспанії (56%), а також Чехії (52,9%).

Читайте також: Deutsche Welle: лише 20% українських біженців у Німеччині самі заробляють собі на життя

Що стосується Польщі, то проблема пошуку роботи відповідно до кваліфікації та освіти стосується переважно біженців з України. Результати дослідження, проведеного Міграційною платформою EWL та Центром східноєвропейських досліджень Варшавського університету, свідчать, що відсоток громадян України, які працюють у Польщі відповідно до своєї кваліфікації, зменшився майже вдвічі, з 68% у 2021 році до 35% на даний момент. Це означає, що більше половини з них працюють нижче своєї кваліфікації.
Робота нижче кваліфікації також означає нижчий заробіток.
За оцінками експертів, якби кваліфіковані мігранти працювали на посадах, які відповідають їхній освіті та навичкам, а іноземці отримували б заробітну плату на рівні із місцевими працівниками, це принесло б європейській економіці 33,8 мільярда євро.

Довідка Finance.ua:

  • уряд Чехії планує з 2025 року збільшити випробувальний термін на роботі. Так, для рядових співробітників він становитиме 4 місяці замість 3, а для керівників буде збільшено з 6 до 8;
  • українські біженці за кордоном активно влаштовуються на роботу. Але без знання мови українцям доступні переважно вакансії без вимог до кваліфікації та досвіду;
  • Нідерланди стикаються із нестачею робочої сили. За останнім звітом Європейського управління праці, у цій країні відкриті вакансії у 195 професіях.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас