Швейцарія заморозила 1,5 млрд доларів, що належать російському олігарху Керімову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія заморозила 1,5 млрд доларів, що належать російському олігарху Керімову

Фондовий ринок
127
Швейцарія заморозила 1,5 млрд доларів, що належать російському олігарху Керімову
Швейцарія заморозила 1,5 млрд доларів, що належать російському олігарху Керімову
Генеральна прокуратура Швейцарії (OAG) почала розслідування щодо чотирьох осіб, пов’язаних із російським олігархом Сулейманом Керімовим. У зв’язку з цим Державний секретаріат з економічних питань тимчасово заморозив 1,3 мільярда франків (1,5 млрд доларів).
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Blick.
Розслідування почалося в листопаді після звернення Державного секретаріату з економічних питань (SECO) до Уповноваженого з прав людини.
Оперативна група, що працює в рамках розслідування, провела вісім обшуків у будинках у кантонах Люцерн, Цуг і Нідвальден. В операції брали участь Федеральне відомство поліції і кантональні поліцейські сили.
За даними SECO, станом на 13 серпня у Швейцарії заморожено російські активи на суму 7,1 мільярда швейцарських франків (8,2 млрд доларів). До цієї суми входять нерухомість, розкішні автомобілі та витвори мистецтва, що належать особам і компаніям, проти яких запроваджено санкції.
Розслідування стосується підозр у порушенні Закону про ембарго у зв’язку із ситуацією в Україні та підозр у відмиванні грошей.
Наразі арештів не проведено, діє презумпція невинуватості.
Раніше повідомлялося, що США прагнуть конфіскувати супер’яхту російського олігарха Сулеймана Керімова. Доходи від її продажу можуть бути передані Україні. Влада Фіджі конфіскувала судно Amadea за американським ордером у травні 2022 року, коли Вашингтон посилив санкції проти осіб, близьких до володимира путіна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас