Саудівська Аравія вкладе рекордні $40 млрд у сферу ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія вкладе рекордні $40 млрд у сферу ШІ

Технології&Авто
312
Саудівська Аравія вкладе рекордні $40 млрд у сферу ШІ
Саудівська Аравія вкладе рекордні $40 млрд у сферу ШІ
Нова ініціатива саудівського уряду — створення інвестиційного фонду і вкладення $40 мільярдів на підтримку профільних стартапів.
За даними The New York Times, один із засновників венчурного фонду Andreessen Horowitz Бен Хоровіц і керуючий Суверенним фондом Саудівської Аравії Ясір аль-Румайян могли залучити в новий інвестиційний фонд кошти сторонніх інвесторів, зокрема й самого Andressen Horowitz.
Величезний суверенний фонд у розмірі $900 мільярдів призначений для різних проєктів, які мають знизити залежність саудівської економіки від вуглеводнів. Однак не всі інвестиції успішні: вкладення близько $45 мільярдів у Vision Fund виявилося неефективним через банкрутство деяких стартапів.

Читайте також: Як заробити за допомогою штучного інтелекту

Новий транш призначений для стартапів у сфері штучного інтелекту, включно з розробниками чипів і провайдерами хмарних технологій. Також можливе створення національних компаній, які займатимуться тим самим профілем розробок.
Для ШІ-сфери арабські інвестиції - перспективний напрямок фінансування нових проєктів. Раніше гендиректор OpenAI Сем Альтман провів переговори з урядом ОАЕ про інвестиції у власне виробництво прискорювачів, які знизять залежність розробника від обладнання Nvidia.
За матеріалами:
Процес
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас