росія платить Китаю криптовалютою за необхідні для війни товари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

росія платить Китаю криптовалютою за необхідні для війни товари

Світ
213
росія платить Китаю криптовалютою за необхідні для війни товари
росія платить Китаю криптовалютою за необхідні для війни товари
Російська влада почала переводити торгівлю з Китаєм на криптовалюту.
Про це повідомляє пресслужба The Moscow Times.
До першої групи імпортерів, яким у експериментальному правовому режимі дозволили розраховуватися в цифрових валютах за китайські товари, увійшли виробники електроніки, окремі члени Торгово-промислової палати росії та кілька банків
Зазначається, що насамперед влада відбирала компанії, які закуповують у Китаї товари подвійного призначення, які можуть застосовуватися не лише у мирних, а й у військових цілях.
Саме у таких імпортерів до цього виникли найбільші труднощі з платежами до банків Китаю та інших країн. Також в уряді відбирали компанії з найбільшим оборотом.
Зміни дають можливість проводити біржові торги криптовалютою під наглядом Центробанку. За формування кола осіб, включених у роботу ЕПР, відповідають Центробанк і Мінфін.
Повідомляється, що на поточний момент ЦБ представники середнього бізнесу не можуть потрапити до ЕПР.
Російське законодавство і без ЕПР не забороняє купувати криптовалюту і розплачуватися нею з іноземними контрагентами, але все ж невизначеність і правові ризики для компаній присутні. Важливим елементом ЕПР є спрощена процедура конвертації криптовалти у фіатні гроші через банки.
Однак очікується, що спроби використовувати криптовалюту для обходу санкцій будуть швидко виявлені, оскільки всі транзакції в блокчейні відкриті для перевірки. Це досить швидко призведе експеримент російської влади до фіаско. Тому ЕПР має бути суворо орієнтований на види діяльності, які не підпадають під секторальні санкції, і на роботу з країнами, які не вводили обмежень проти росії.
Стежте за актуальним курсом криптовалют на Finance.ua. Переходьте за посиланням, аби завжди бути у курсі!

Курс криптовалют до долара

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас