Рада заборонила мобілізацію «обмежено придатних» до 25 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада заборонила мобілізацію «обмежено придатних» до 25 років

Казна та Політика
254
Рада заборонила мобілізацію «обмежено придатних» до 25 років
Рада заборонила мобілізацію «обмежено придатних» до 25 років
Верховна Рада схвалила в цілому проєкт закону № 11 379д, який передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років (які були визнані обмежено придатними). «За» — 311 депутатів.
Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.
У попередній версії проєкту планувалося установити, що упродовж дії воєнного стану, військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, з числа осіб, які до набрання чинності законом № 3621-IX про скасування статусу «обмежено придатний» перебували на військовому обліку військовозобов’язаних як обмежено придатні у воєнний час, та які не досягли 25-річного віку, звільняються з військової служби, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.
Тобто, пропонувалося надати право звільнитися зі служби тим, кого встигли мобілізувати. Адже в іншому випадку людей буде поставлено в нерівні умови.
Однак, за його словами, Комітет з нацбезпеки виключив цю норму і вирішив запровадити її окремим законопроектом.
Нагадаємо, проєкт створено з метою врегулювання питання надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язаним, які на день набрання чинності Законом України № 3621-IX перебували на військовому обліку військовозобов’язаних, що визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час до досягнення ними 25-річного віку.
Так, проєктом закону пропонується встановити, що впродовж дії воєнного стану військовозобов’язані, які на день набрання чинності Законом України № 3621-IX перебували на військовому обліку військовозобов’язаних як такі, що за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час, — не підлягають призову на військову службу під час мобілізації до досягнення ними 25-річного віку. Такі особи в зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їх згодою.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас