Рада ЄС продовжила економічні санкції проти росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ЄС продовжила економічні санкції проти росії

64
Рада ЄС продовжила економічні санкції проти росії
Рада ЄС продовжила економічні санкції проти росії
Рада Євросоюзу на наступні шість місяців продовжила дію економічних санкцій проти рф за агресію проти України — до кінця січня 2025 року.
Про це повідомила пресслужба Ради ЄС.
Своїм рішенням у понеділок Рада ЄС продовжила дію економічних санкцій проти росії на наступні шість місяців — до 31 січня 2025 року.
Йдеться про санкційні обмеження, вперше застосовані ЄС у 2014 році, та економічні санкції, які додалися з лютого 2022 року після початку повномасштабної війни рф проти України.
«Доки протиправні дії рф продовжують порушувати принцип заборони застосування сили, що є серйозним порушенням зобов’язань за міжнародним правом, буде належно залишати чинними усі заходи, застосовані ЄС, та вживати додаткових заходів, якщо буде необхідно», — зазначили у комюніке.
Нагадаємо, 24 червня Рада ЄС ухвалила 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти рф, які вперше після повномасштабного вторгнення росії в Україну передбачають санкції проти російського газу.
Серед осіб, на яких розширили персональні санкції Євросоюзу у рамках 14-го пакета, опинилися матір очільника Чечні Рамзана Кадирова, очільник Військово-морського флоту рф та багато інших російських посадовців, а також табір «Артек» та актор Іван Охлобистін.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас