Польща виділила майже 130 млн доларів на навчання українських дітей у місцевих школах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща виділила майже 130 млн доларів на навчання українських дітей у місцевих школах

Світ
383
Польща виділила майже 130 млн доларів на навчання українських дітей у місцевих школах
Польща виділила майже 130 млн доларів на навчання українських дітей у місцевих школах
Рада міністрів Польщі виділила 500 мільйонів злотих, тобто майже 130 мільйонів доларів, на навчання нових українських дітей у польських школах, пише uainkrakow.pl.
У Польщі очікують, що з нового навчального року в школах країни, згідно з цьогорічними змінами до спецзакону про допомогу українцям, з’явиться 20−60 тисяч українських дітей, які раніше не відвідували польські навчальні заклади.
Як повідомили в міністерстві фондів і регіональної політики Республіки Польща, кошти на фінансування шкіл і вчителів для кращої підготовки до прийому більшої кількості дітей з України виділені з європейських фондів соціального розвитку (FERS) на 2021−2027 роки", — повідомляють на сайті.
Попередньо, кошти підуть:
  • на міжкультурних асистентів, які діагностуватимуть проблеми адаптації учнів та допомагатимуть їм у розв’язанні проблем;
  • навчальні та методичні матеріали для вчителів щодо роботи з учнями з досвідом міграції чи біженства;
  • профілактику розладів психічного здоров’я та психологічно-педагогічної підтримки дітей та молоді з досвідом міграції або біженства.
Нагадаємо, що згідно зі змінами, які внесли до закону про допомогу українським біженцям, соціальну допомогу за програмами «800+» — щомісячну допомогу на дитину в розмірі 800 злотих і «добрий старт» — надаватимуть українським сім’ям, якщо дитина ходить до польської школи.
Раніше у Польщі працювала «гібридна система освіти» для українських дітей: близько 200 тисяч ходили у польські школи, решта дистанційно навчалася в українських і влада не могла перевірити, яким чином діти вчаться.
До речі, Finance.ua пропонує оформити туристичне страхування онлайн за вигідними цінами. Дія поліса поширюється на весь світ.

⚡ Оформити туристичне страхування на Finance.ua

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас