П’ять обіцянок Ілона Маска щодо Tesla Cybertruck, які не були реалізовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П’ять обіцянок Ілона Маска щодо Tesla Cybertruck, які не були реалізовані

Технології&Авто
446
П’ять обіцянок Ілона Маска щодо Tesla Cybertruck, які не були реалізовані
П’ять обіцянок Ілона Маска щодо Tesla Cybertruck, які не були реалізовані
Tesla Cybertruck дуже змінився з часу, коли Ілон Маск вперше представив електропікап у 2019 році. Не все, про що він говорив, відбулося.
Про це пише Business Insider.
Перший пікап Tesla зрештою був представлений у листопаді минулого року. Авто мало безліч проблем, а також стикнулося з нестачею масштабування для задовільнення попиту.
Cybertruck, які продаються зараз, мають менший запас ходу та набагато вищу ціну, ніж передбачав Маск, при цьому наразі доступна модель коштує майже $100 000. Нижче ще деякі обіцяні та нереалізовані функції.

Вартість $39 900

У 2019 році Ілон Маск казав, що найдешевша версія Cybertruck коштуватиме $39 900, а більш просунуті варіанти продаватимуться за $49 900 та $69 900. як відомо, з цим не вийшло.
У 2023 році Tesla заявила, що її найдешевша модель коштуватиме $60 990 і з’явиться у 2025 році. Зростання ціни розчарувало багатьох шанувальників Tesla та зробило Cybertruck статусним авто.
У серпні цього року Tesla без оголошення підвищила ціну повнопривідної версії Cybertruck до майже $100 000 та скасувала можливість попереднього замовлення найдешевшої версії із заднім приводом за $61 000. Зараз незрозуміло, які плани щодо цієї моделі.

800 км на одному заряді

У 2019 році Маск обіцяв, що найдосконаліша тримоторна версія Cybertruck матиме запас ходу 500 миль (трохи більше 800 км). Це зробило б його одним з найавтономніших електромобілів, проте обіцянка знов залишилася нездійсненою.
Зараз автовиробник рекламує повнопривідний Cybertruck за $100 000, який має запас ходу 512 км, та модель за $120 000 з 485 км.
Tesla планує запропонувати «розширювач діапазону» — пристрій, який знаходиться в кузові автомобіля та збільшує запас ходу до понад 757 км. Очікується, що виробництво пристрою почнеться на початку 2025 року, він коштуватиме додаткових $16 000.

Квадроцикл Cyberquad

Свого часу Ілон Маск завершив презентацію Cybertruck несподіваним анонсом Cyberquad, квадроцикла Tesla.
Він написав в Twitter, що Cyberquad буде двомісним квадроциклом, який мав бути випущений одночасно з пікапом.
Насправді Tesla випустила дитячу версію Cyberquad за $1900, яка зараз коштує $1650, але повнорозмірний квадроцикл ще не матеріалізувався.

Cybertruck як човен

Одна з найцікавіших обіцянок щодо Cybertruck — його можливість плисти протягом короткого часу. Ілон Маск писав, що пікап буде достатньо водонепроникним, щоб перетинати річки, озера та навіть не надто бурхливі моря.
Попри те, що Cybertruck має «режим броду», який дозволяє їздити у воді завглибшки 76 см протягом обмеженого часу, це не зовсім човен у морі.
Однак Маск не відмовився від функції, яку підтвердив у грудні минулого року. Tesla планує ще одне оновлення, яке дозволить Cybertruck долати принаймні 100 м водні перешкоди.

Хода краба

У 2021 році Маск писав, що Cybertrucks матиме чотири двигуни, по одному на кожне колесо, що дозволить йому повертатися на 360° та рухатися по діагоналі, як краб.
Провідний інженер Cybertruck Вес Моррілл заявив у квітні, що Tesla експериментувала з цією функцією, але не знайшла для неї практичного застосування.
Tesla чи Renault, дизель чи електрокар — не так важливо. Головне під час поїздок на авто — ваша безпека, тож радимо не забувати вчасно оформлювати обов’язкову автоцивілку. А швидко, зручно та вигідно це можна зробити на Finance.ua. Переходьте за посиланням, порівнюйте ціни і вигідно оформляйте поліс ОСЦПВ всього за кілька хвилин.

Хочу вигідно придбати автоцивілку

За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас