OpenAI може втратити $5 млрд цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

OpenAI може втратити $5 млрд цього року

Фондовий ринок
285
OpenAI може втратити $5 млрд цього року
OpenAI може втратити $5 млрд цього року
OpenAI, одна з провідних компаній у сфері ШІ, може зазнати збитків у розмірі $5 млрд до кінця фінансового року. Згідно зі звітом The Information, виробник ChatGPT може опинитися на межі банкрутства, бо в найближчі 12 місяців у нього можуть закінчитися гроші.
Про це йдеться у звіті The Information.
OpenAI витрачає до $700 000 щодня на підтримку роботи ChatGPT. Ця сума, ймовірно, буде коливатися в міру того, як модель буде ставати все складнішою й розвинутішою.
Звіт проливає більше світла на фінансовий стан OpenAI, посилаючись на те, що фірма перебуває на шляху до того, щоб витратити колосальні $7 млрд на навчання своїх ШІ-моделей і ще $1,5 млрд на укомплектування штату. Лише ці витрати значно випереджають прогнози витрат конкурентів на 2024 рік.
OpenAI отримує пільговий доступ до сервісів Microsoft Azure. Однак стрімкий розвиток її ШІ-проєктів ставить фірму у скрутне фінансове становище.
Згідно зі звітом Appfigures, запуск GPT-4o призвів до «найбільшого за всю історію» стрибка доходів і завантажень ChatGPT на мобільних пристроях OpenAI.
Запуск приносить до $2 млрд щорічно від ChatGPT і додатково $1 млрд від плати за доступ до LLM, що означає приблизний загальний дохід від $3,5 млрд до $4,5 млрд щорічно.
Однак це ледве покриває операційні витрати фірми. Компанія вже пройшла через сім раундів фінансування, залучивши понад $11 млрд, і наразі оцінюється в $80 млрд.
Також повідомляється, що OpenAI працює майже на повну потужність: 290 000 з 350 000 серверів компанії відведено під її ШІ-асистента ChatGPT.

Як заробити за допомогою штучного інтелекту

За матеріалами:
dev.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас