Новий закон про мобілізацію: обмежено придатним доведеться повторно пройти ВЛК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий закон про мобілізацію: обмежено придатним доведеться повторно пройти ВЛК

104491
Українські чоловіки, яких було визнано обмежено придатними для служби в армії, повинні будуть пройти повторно військову лікарську комісію, якщо Верховна Рада ухвалить новий закон про мобілізацію.
Чинна редакція законопроекту, який напередодні було внесено в парламент, передбачає скасування такого поняття як «обмежено придатний до військової служби». Замість цього пропонується розподіляти чоловіків на придатних та непридатних до служби.
Відтак, щоб «обмежено придатний» громадянин потрапив до категорії придатних чи непридатних, йому доведеться пройти військову лікарську комісію повторно. На виконання цієї вимоги таким громадянам надається шість місяців.

Новий закон про мобілізацію в Україні

Напередодні Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект про удосконалення мобілізації і військового обліку. Він зокрема передбачає:
  • зменшення призовного віку з 27 до 25 років;
  • удосконалення процедури військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів;
  • скасування строкової військової служби і запровадження для всіх громадян України молодше 25 років базової загальновійськової підготовки;
  • обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби

Довідка Finance.ua:

  • Законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби». У законопроєкті пропонують, що повістка про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки може бути надіслана громадянину через електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного та резервіста або на електронну пошту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас