Німеччина збільшила кількість виданих паспортів іноземцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина збільшила кількість виданих паспортів іноземцям

Світ
203
Німеччина збільшила кількість виданих паспортів іноземцям
Німеччина збільшила кількість виданих паспортів іноземцям
Німеччина надала минулого року на 20% більше паспортів іноземцям, ніж попереднього року.
Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, який був присутнім на церемонії вручення паспортів громадянина ФРН у Бремені.
«Минулого року в Німеччині натуралізували понад 200 тисяч жінок, чоловіків і дітей, що приблизно на п’яту частину більше, ніж у 2022 році», — поінформував глава уряду.
Він висловив задоволення тим, що все більше чоловіків і жінок із іммігрантським походженням ухвалюють рішення про отримання німецького громадянства.
Канцлер зазначив, що федеральний уряд наполегливо працює над тим, щоб полегшити імміграцію та натуралізацію, стандартизує та спрощує процедури.
Шольц нагадав, що Німеччина є і була країною імміграції протягом десятиліть. Багато так званих гастарбайтерів — у колишній НДР їх називали «контрактниками» — допомагали будувати країну.
«Жінки та чоловіки з історією імміграції допомогли сформувати та збагатити Німеччину — культурно, соціально та економічно… Наш успіх і наше процвітання протягом останніх десятиліть були б неможливими без імміграції», — підкреслив Шольц і додав, що серед імігрантів чимало біженців, які шукали і знайшли захист у Німеччині.
Очільник уряду також наголосив, що нинішній імміграційний закон ФРН є найсучаснішим, який будь-коли був у Німеччині. Важливим він назвав те, що покращено правила імміграції кваліфікованих робітників.
Політик підкреслив при цьому, що в майбутньому новим громадянам ФРН більше не доведеться відмовлятися від попереднього громадянства.
Серед тих, кому вручали паспорти цього разу, близько 60% натуралізованих людей змогли зберегти своє громадянство.
Серед тих, хто отримав паспорта на урочистій церемонії за участі канцлера були українці, гвінейці, ганці, ефіопи, мексиканці, колумбійці, йорданці, росіяни.

Страхування для поїздки до Німеччини 🧐

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас