Німеччина надасть 10 млн євро на відновлення дитячої лікарні «Охматдит» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина надасть 10 млн євро на відновлення дитячої лікарні «Охматдит»

87
Німеччина надасть 10 млн євро на відновлення дитячої лікарні «Охматдит»
Німеччина надасть 10 млн євро на відновлення дитячої лікарні «Охматдит»
Німеччина надасть Україні 10 млн євро на відновлення київської дитячої лікарні «Охматдит», яка була частково зруйнована російською ракетою 8 липня, передає Deutsche Welle з посиланням на газету Rheinische Post у середу, 17 липня.
Відомо, що виділені гроші разом із грішми інших донорів спрямують на швидке приведення лікарні до робочого стану і підготовку будівлі до експлуатації в зимовий час. Йдеться, зокрема, про ремонт і технічне обслуговування фасадів лікарні, процедурних кабінетів, а також електро- і теплопостачання.
«Ми не повинні й не будемо миритися з тим, що цього місця зцілення для онкохворих дітей в Україні більше не існує», — заявила міністерка ФРН з питань економічного співробітництва та розвитку Свенья Шульце [Svenja Schulze].
Напередодні, на Facebook-сторінці НДСЛ «Охматдит» повідомили, що деякі відділення вже відновили свою роботу. Зокрема 16 липня відкрилося відділення невідкладної допомоги та відновилась робота у відділеннях неонатального профілю. Також почали роботу відділення соматичного профілю та частина онкологічних відділень.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, 8 липня російська ракета повністю зруйнувала корпус токсикології НДСЛ «Охматдиту» та пошкодила ще чотири. Під час удару в «Охматдиті» перебувало 627 дітей.
  • Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що гроші, які надали партнери та держава на відновлення «Охматдиту», витратять на усунення наслідків у корпусі, який підлягає відновленню, на відновлення медичного обладнання та на проєктування і будівництво нового сучасного корпусу.
За матеріалами:
Zaxid.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас