Робітники та завод Ford дійшли згоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робітники та завод Ford дійшли згоди

139
Профспілка ЗАТ "Форд Мотор Компані" завершив трудову суперечку з керівництвом підприємства, повідомив голова профспілки Олексій Етманов. За його словами, керівництво компанії в четвер уклало із працівниками заводу колективний договір строком на 1 рік.
"Трудову суперечку завершено в тих рамках, які вимагала профспілка. Зокрема, для робітників, що працюють на шкідливому виробництві, з березня місяця буде здійснено перерахунок заробітної плати, доплати за шкідливість виробництва складуть до 7%", - сказав Етманов. Він відзначив, що за окремими пунктами вимог профспілка продовжуватиме переговори з адміністрацією заводу до літа 2007 року.
Як повідомлялося раніше, в 00:00 мск 14 лютого робітники російського заводу Ford почали страйк, вимагаючи виконати ряд умов робітників. Вони наполягали на підписанні колективного договору, що, зокрема, повинен містити пункт про збільшення заробітної плати на 30%, а не на 14-20%, запропонованих адміністрацією заводу, несенні відповідальності роботодавця за працевлаштування тих робітників, які втратили здоров'я на заводі, пенсійному забезпечення співробітників, виплаті компенсацій матерям-одиначкам витрат на дитячий сад.
З 00:00 мск у четвер страйк був тимчасово припинений у зв'язку з переговорами, що почалися, адміністрації й профспілки. У страйку взяли участь 1,5 тис. працівників підприємства.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас