Кабмін створив ще два міністерства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін створив ще два міністерства

220
Кабінет міністрів України на засіданні в четвер прийняв постанову про створення на базі Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства (ЖКГ) двох структур - Міністерства регіонального розвитку та будівництва, а також Міністерства з питань ЖКГ.
Відповідно до постанови, така реорганізація здійснена з метою "забезпечення ефективного формування та реалізації державної регіональної політики, політики в сфері будівництва та архітектури, вирішення проблем, пов'язаних з реформуванням житлово-комунального господарства".
Міністерство регіонального розвитку та будівництва, відповідно до постанови, є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань забезпечення реалізації державної регіональної політики та політики в сфері будівництва, архітектури та містобудування. Міністерство з питань житлово-комунального господарства - головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань забезпечення реалізації державної політики в сфері житлово-комунального господарства та житлової політики.
Відповідно до документа, створені міністерства є правонаступниками реорганізованого Міністерства будівництва, архітектури та ЖКГ у відповідних сферах діяльності. Фінансове забезпечення міністерств буде здійснюватися в межах коштів, передбачених у держбюджеті на зміст реорганізованого Міністерства будівництва, архітектури та ЖКГ.
Постановою передбачене створення комісії з реорганізації Міністерства будівництва, архітектури та ЖКГ, пропозиції щодо поділу чисельності працівників реорганізованого міністерства між двома створеними повинні бути подані на розгляд Кабміну у двомісячний термін.
У цей час в уряді 25 міністерських посад: прем'єр-міністр, перший віце-прем'єр, який також є міністром фінансів, 5 віце-прем'єрів, один із яких також до останнього часу був міністром будівництва, архітектури та ЖКГ, міністр Кабінету міністрів, 16 профільних міністрів і міністр із зв'язків з Верховною Радою та іншими органами державної влади.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас