АМКУ поглиблює співпрацю з європейськими інвесторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ поглиблює співпрацю з європейськими інвесторами

93
Сьогодні Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв провів "Бізнес-ранок" з членами Європейської Бізнес Асоціації. Участь у заході взяли керівники компаній-членів Асоціації, серед яких іноземні та вітчизняні інвестори. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Костусєв зазначив, що розглядає запрошення Європейської Бізнес Асоціації, перш за все, як прояв зацікавленості членів Асоціації до проблем розвитку та захисту економічної конкуренції в Україні.
Зі свого боку, виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко від імені членів Асоціації відзначила відкритість АМКУ та налаштованість на підтримку діалогу з бізнесом.
"Діяльність АМКУ є надзвичайно важливою для нас. Адже серед членів Асоціації не лише українські підприємці, але й багато іноземних компаній, які зацікавлені в розвитку бізнесу в Україні. Саме тому ділова спільнота, як і АМКУ, зацікавлена в добросовісній конкуренції та рівних умовах діяльності", - наголосила Дерев’янко.
У ході зустрічі пан Костусєв обговорив із представниками бізнесу існуючі проблеми та визначив пріоритети, на яких потрібно зосередитися задля посилення конкурентного середовища та створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні.
Зокрема, Голова АМКУ навів дані дослідження, організованого спільно з Інститутом економіки та прогнозування НАН Україні. "За останні роки в Україні близько половини всіх товарів та послуг реалізуються в умовах, де можлива значна конкуренція", - зазначив Олексій Костусєв.
Щодо основних положень українського конкуренційного законодавства, пан Костусєв повідомив, що серед усіх країн СНД вони найбільше адаптовані до законодавства Європейського Союзу. При цьому, на відміну від Європи та США, де домінують справи про картельні змови, в Україні переважають зловживання монопольним становищем.
За словами Голови АМКУ, головний пріоритет у роботі Комітету – це захист конкуренції. Вагомими чинниками, що впливають на захист конкуренції в Україні, є недосконала система державного регулювання ринків природних монополій, складність у доведенні антиконкурентних змов, недостатня взаємодія з боку потерпілих від недобросовісних дій.
Важливий напрямок співпраці АМКУ з підприємницькою громадськістю – спільне обговорення найбільш гострих проблем функціонування ринків.
"Для АМКУ співпраця з організаціями, які представляють вітчизняний та іноземний бізнес в Україні, є тим фактором, що дозволяє своєчасно відчути можливі проблеми та упередити негативні наслідки. В процесі обміну думками, взаємних консультацій, підготовки відповідних документів ми розробимо конкретну модель подальшого співробітництва" - наголосив Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас