Україно-російська угода про вільну торгівлю незабаром буде підписано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україно-російська угода про вільну торгівлю незабаром буде підписано

25
Уряд готує для підписання двосторонню україно-російську угоду про вільну торгівлю.
Про це в четвер на прес-конференції в Луганську повідомив прем'єр-міністр України Анатолій Кінах.
За його словами, Україна вже направила проект цієї угоди уряду РФ, і зараз документ проходить доробку. Кінах повідомив, що "у найближчий термін угода буде розглядатися на предмет її підписання". На думку прем'єра, для ефективного економічного співробітництва України і Росії як стратегічних партнерів необхідно довести до логічного завершення деякі принципові рішення. Зокрема , за словами Кінаха, українська сторона очікує, що Росія в стислий термін ратифікує Угоду про вільну торгівлю (підписану в рамках СНД у 1994 році), що зняло б багато штучних проблем і бар'єрів для економічного співробітництва.
Прем'єр підкреслив, що зі своєї сторони Україна виконала всі процедури щодо цієї угоди. Крім того, Кінах вважає, що Україні необхідно "серйозно попрацювати" з російською стороною над удосконалюванням митних і податкових процедур. Також, на думку прем'єра, необхідно поглиблювати роботу в напрямках кооперації, економічної інтеграції й інвестицій. У той же час Кінах виразив переконання, що в України і Росії є всі можливості істотно поліпшити торгово-економічне співробітництво, особливо в умовах погіршення загальної світової економічної кон'юнктури.
У цьому контексті глава уряду нагадав, що на червень поточного року в Києві заплановане проведення засідання міжурядової змішаної україно-російської комісії з питань торгово-економічного співробітництва під головуванням прем'єр-міністрів обох країн.
За матеріалами:
УСПП
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас