Рада легалізувала віртуальні активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада легалізувала віртуальні активи

Фінтех і Картки
2940
Верховна Рада підтримала зміни Президента України до Закону «Про віртуальні активи». За них проголосувало 272 депутати.
Finance.ua як портал, що стежить за законодавчими змінами, дізнався, що закон запустить легальний ринок віртуальних активів в Україні.
«Новий закон — це додаткові можливості для розвитку бізнесу в нашій країні. Іноземні та українські криптокомпанії зможуть працювати легально, а українці отримають зручний і захищений доступ до світового ринку віртуальних активів. Учасники ринку отримають правовий захист та можливість ухвалювати рішення на основі відкритих консультацій із державними органами. З’явиться прозорий механізм інвестування в новий клас активів», — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Регулятором ринку віртуальних активів будуть Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку та Національний банк.
Зокрема за НБУ закріплюється контроль за обігом криптоактивів, забезпечених валютними цінностями. Нагляд за іншими віртуальними активами, зокрема забезпеченими цінними паперами чи деривативними фінансовими інструментами, доручено НКЦПФР.
Нацкомісія з цінних паперів буде:
  • формувати та реалізовувати політику у сфері віртуальних активів;
  • визначатиме порядок обороту віртуальних активів;
  • видавати дозволи постачальникам послуг віртуальних активів;
  • здійснювати нагляд та фінансовий моніторинг у цій сфері.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада на засіданні 8 вересня підтримала у другому читанні законопроєкт №3637, що дозволить легалізувати віртуальні активи та бізнес у цій сфері в Україні;
  • цей закон є базовим та визначає правовий статус віртуальних активів, чим надає юридичний захист користувачам та учасникам ринку. Таким чином офіційно працюватимуть іноземні та українські криптобіржі, а банки відкриватимуть рахунки для криптокомпаній;
  • крім того, це означає, що українці зможуть задекларувати свої доходи у віртуальних активах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас