За добу партнери ухвалили рішення про допомогу Україні майже на $2 мільярди – МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За добу партнери ухвалили рішення про допомогу Україні майже на $2 мільярди – МЗС

Казна та Політика
1377
Буквально за останню добу ряд партнерів ухвалили рішення про виділення допомоги для економіки Україні на майже 2 млрд доларів.
Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу.
«Дуже позитивним сигналом для економічної та фінансової стійкості України є рішення низки партнерів про виділення додаткової масштабної допомоги для економіки України. Буквально за останню добу ухвалені рішення на майже 2 млрд доларів», – зазначив він.
Відтак міністр зауважив, що за підсумками переговорів з Президентом Володимиром Зеленським канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок оголосив про виділення 150 млн євро, 400 млн доларів вирішила надати Канада після переговорів прем’єр-міністра Джастіна Трюдо з Зеленським, а також Сполучені Штати оголосили про виділення макрофінансової підтримки у розмірі 1 млрд доларів.
«Все це надсилає правильний сигнал інвесторам, ринкам та іноземним партнерам, що Україна економічно стабільна, можна продовжувати контракти, продовжувати інвестиції і працювати далі», – підкреслив Кулеба.

Довідка Finance.ua:

  • депутати Європарламенту схвалили рішення Ради ЄС щодо виділення Україні нового пакету макрофінансової допомоги на суму 1,2 млрд євро;
  • державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що США виділять Україні позику в розмірі до $1 млрд кредитних гарантій, аби допомогти українській економіці;
  • федеративний канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про швидку виплату 150 млн євро фінансового кредиту в рамках підтримки України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас