Маск назвав ціну виведення вантажу на орбіту новим кораблем SpaceX — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск назвав ціну виведення вантажу на орбіту новим кораблем SpaceX

Технології&Авто
1041
Запуск у серійне виробництво Starship та Super Heavy надасть змогу SpaceX кардинально знизити вартість запуску важкої ракети вантажністю в 100 тонн до 10 мільйонів доларів. Тобто ціна за кілограм вантажу складе приблизно 100 доларів. Досягти цієї ціни Маск планує всього за кілька років.
Зараз доставка 1 кілограма вантажу на геоперехідну орбіту ракетою Falcon 9 коштує приблизно 7800 доларів. При ціні в 100 доларів за кілограм конкурувати з Маском у наданні послуг комерційних запусків буде практично неможливо.
Навіщо SpaceX створює Starship? Успішне створення системи Starship (включає крім корабля Starship перший ступінь Super Heavy), яка здатна повноцінно повертатися після запуску, дозволить SpaceX, за словами Маска, зробити справжню революцію в освоєнні космосу.
Згідно з планом мільярдера, серійні кораблі Starship зможуть вирушати в космос кожні шість-вісім годин, тобто тричі на день, кожен з них зможе піднімати на орбіту за добу 300 тонн корисного вантажу. А ракету Super Heavy можна буде використати майже щогодини.
Саме цей фактор і надасть змогу американській космічній компанії максимально здешевити польоти та встановити мінімальну можливу ціну на вантаж, з якою не зможуть впоратися конкуренти.
«Через два-три роки, я думаю, дуже ймовірно, що весь політ буде коштувати менше ніж 10 мільйонів доларів, і це для 100 тонн вантажів на орбіту. Тобто вартість виведення 1 кілограма знизиться до 100 доларів», — розповів Маск.
За словами Маска, цей прорив є фундаментально важливим для зміни курсу розвитку людської цивілізації у бік міжпланетного виду.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас