Зеленський обіцяє смартфони всім вакцинованим пенсіонерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський обіцяє смартфони всім вакцинованим пенсіонерам

Казна та Політика
4663
Навесні українці віком від 60 років отримають від держави безкоштовний смартфон і пільговий тариф.
Про це говорив Президент Володимир Зеленський під час презентації нових функцій програми Дія.
«Два роки тому ми запустили курси цифрової грамотності для людей похилого віку, а навесні запускаємо нову велику державну програму — всі охочі вакциновані українці віком від 60 років отримують безкоштовний якісний сучасний смартфон і пільговий тариф. Переваги цифрової держави мають бути доступними всім, незалежно від віку… Держава у смартфоні – для всіх», — сказав він.
Також Президент повідомив, що з сьогоднішнього дня програма Дія дає можливість міняти прописку онлайн у кілька кліків. З його слів, більше не буде жодних обліків, паспортних столів, військкоматів і черг.
Зеленський уточнив, що тепер не потрібно носити з ID-паспортом довідку із пропискою.
Також Дія запустить послугу онлайн-опитування, за допомогою якої можна буде голосувати за різні питання, які цікавлять суспільство. Перше опитування запустив сам Зеленський.
«Держава у смартфоні для всіх, можливість впливати на процеси у державі для всіх, і не тільки через класичні інструменти, але й застосовуючи сучасні технології – це народовладдя у максимально широкій формі: офлайн і онлайн. І сьогодні ми робимо перший крок на шляху до цього», — сказав він.
Зі слів президента, у Дію запускають опитувальник як перший інструмент електронної демократії, який у режимі реального часу дасть змогу дізнатися думку людей з будь-якого питання. «А для всіх нас це фактично старт цифрового народовладдя», — наголосив він.
Крім того, Зеленський заявив, що перепис населення у 2023 році пройде в електронному вигляді.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас