Пенсійне посвідчення додадуть у «Дію»: як це працюватиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійне посвідчення додадуть у «Дію»: як це працюватиме

Казна та Політика
1178
Пенсійний фонд України планує додати пенсійне посвідчення у «Дію». У додатку буде формуватися електронне відображення посвідчення, в тому числі відцифрований образ обличчя.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект постанови ПФУ, оприлюднений для обговорення на сайті Федерації профспілок України.
Пенсійне посвідчення у «Дії»
Згідно з проектом наказу, електронне пенсійного посвідчення у «Дії» може формуватися за бажанням. Особа, якій виготовлено пенсійне посвідчення або платіжну картку, яка одночасно є пенсійним посвідченням, може додатково отримати відображення в електронній формі.
Електронне відображення пенсійного посвідчення формується засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг («Дія») за допомогою мобільного додатка «Дія».
Відображення формується разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом тощо), який забезпечує передачу інформацію з реєстрів.
Електронне відображення пенсійного посвідчення формується автоматично за наявності в реєстрі відомостей, в тому числі відцифрованого образу обличчя особи.
Юридична сила електронного посвідчення
Електронне відображення пенсійного посвідчення має однакову з пенсійним посвідченням юридичну силу та строк дії.
Електронне відображення пенсійного посвідчення формується, якщо документ, що підтверджує призначення особі пенсії, є дійсним та строк його дії не закінчився.
Електронне відображення пенсійного посвідчення містить унікальний електронний ідентифікатор (QR-код, штрих-код, цифровий код), який забезпечує перехід за посиланням на відповідний підтвердний запис на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Довідка Finance.ua:

  • міністерство цифрової трансформації України очікує запуску послуги розмитнення автомобіля через «Дію» до кінця поточного року;
  • до застосунку державних послуг «Дія» не будуть додані паперові паспорти старого зразку. Це неможливо через те, що такі документи не будуть достатньо захищеними;
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас