«Дія» отримає корисну функцію для водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Дія» отримає корисну функцію для водіїв

Технології&Авто
3092
«Дія» незабаром може отримати нову корисну функцію для водіїв.
Про це Finance.ua дізнався з Telegram міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.
«Запускаємо нову класну та зручну послугу для всіх водіїв — „шеринг“ техпаспорта в додатку Дія. Наприклад, ви зможете в кілька кліків поділитися документом зі своїм чоловіком або дружиною. Ви також можете допомогти нам зробити її ще кращою та зручнішою», — написав міністр.
Раніше Федоров рекомендував всім водіям, у яких техпаспорта не відображаються в «Дії», пройти верифікацію. Це робиться через безкоштовний сервіс — «Кабінет водія» на сайті МВС.
Для цього потрібно:
  • авторизуватися через BankID або через електронний підпис;
  • сфотографувати техпаспорт і відправити його.
Додаток електронних держпослуг «Дія» має автоматично відображати документи водія — права і техпаспорт на авто. Але не у всіх автолюбителів вийшло «загнати» в систему техпаспорти. Проблеми виникають у тих, хто отримував документи раніше 2013−2014 років. Їхні дані просто пройшли повз держреєстрів. При цьому оформити електронні документи можна вручну.
Нагадаємо, місяць тому в «Дії» з’явились автоматичні сповіщення про зміну та перевірку кредитної історії — з того часу українці отримали 3,3 млн повідомлень. Про перші результати розповіли в офіційному Telegram-каналі Мінцифрі та «Дії». Послуги запустили, щоб ефективніше протидіяти шахраям, які незаконно оформлюють кредити на інших.

Довідка Finance.ua:

  • в кінці червня додаток електронних держпослуг «Дія» повідомив про оновлення своїх сервісів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас