Австралія вперше за два роки пандемії COVID-19 відкриє кордони для іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія вперше за два роки пандемії COVID-19 відкриє кордони для іноземців

Світ
1162
Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон оголосив, що з 21 лютого країна знову почне пускати до себе іноземців. Обмеження на в’їзд були запроваджені ще в березні 2020 року на початку пандемії коронавірусу й відтоді майже не пом’якшувалися.
Про це повідомляє австралійський телеканал 7NEWS.
Починаючи з 21 лютого, іноземці зможуть в’їжджати в Австралію, але лише за наявності сертифікату про повний курс вакцинації проти COVID-19. Від них не вимагатимуть обов’язкової самоізоляції по прибутті.
З грудня 2021-го Австралія вже дозволила в’їзд громадянам, постійним резидентам і членам їхніх родин, а пізніше — закордонним студентам, працівникам і учасникам походів, але за умови обов’язкової самоізоляції в державних готелях.
“Знаю, що туристична галузь уже чекає на це (відкриття кордонів. — Ред.), тож протягом наступних двох тижнів вони матимуть можливість як запросити закордонних гостей, так і підготуватися для їх зустрічі в Австралії”, — заявив Скотт Моррісон журналістам.
Раніше австралійський прем’єр припускав, що кордони для іноземних відвідувачів будуть відкриті до квітня 2022 року. Про це прохала туристична галузь, яка через пандемію COVID-19 зазнала суттєвих збитків.
Якщо у 2019 році Австралію відвідали 8,6 мільйона іноземців, то у 2020 році це число знизилося до 6,2 мільйона, а у 2021-му — впало до 150 тисяч. Країна запровадила одні з найсуворіших у світі COVID-заходів і обмежила в’їзд навіть своїм громадянам.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас