Накопичувальна пенсія у спадок: стало відомо, кому дістануться накопичені гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Накопичувальна пенсія у спадок: стало відомо, кому дістануться накопичені гроші

Казна та Політика
2702
Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, нардепка фракції «Слуга народу» Галина Третьякова у інтерв’ю «Главкому» розповіла, що буде з накопичувальними вкладами українців, якщо особа не доживе до пенсії, та що робити, щоб на старість мати гідні виплати.
За словами депутатки, якщо у людини на рахунку накопичилася певна сума, то вона буде спадкуватися.
«Або відповідно до Цивільного кодексу, або людина може призначити когось. Причому є два механізми використання цих коштів: або для негайного використання, або ж для пенсійного забезпечення спадкоємця», – пояснила Третьякова.
За її словами 30-40-річні українці мають один варіант забезпечити собі достойну пенсію – треба накопичувати.
«Солідарний рівень – це лише підстраховка на випадок, якщо людина все втратила. Більшість демократичних країн дає можливість людям накопичувати. Внаслідок пенсійної реформи українці теж накопичуватимуть», – вважає вона.

Довідка Finance.ua:

  • запровадження реформи пенсійного забезпечення та, зокрема, індивідуальних накопичувальних пенсійних рахунків, не передбачає збільшення податкового навантаження на роботодавців;
  • вимоги до необхідного трудового стажу для виходу на пенсію не зачіпаються законопроєктом №2683, який впроваджує пенсійну реформу. Проте ці вимоги змінюватимуться упродовж наступних років згідно з попередньою пенсійною реформою;
  • пенсійною реформою, реалізацію якої влада планує розпочати цього року, передбачено заохочення фізичних осіб-підприємців (ФОПів) накопичувати кошти на особистих пенсійних рахунках.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас