Українці почали активно шукати нову роботу: які вакансії мають попит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці почали активно шукати нову роботу: які вакансії мають попит

Особисті фінанси
2791
Українці в січні почали активно шукати нову роботу. З другої половини першого місяця 2022-го кількість вакансій, з якими ознайомилися претенденти, збільшилася на 22% (порівняно з груднем).
Найбільшою популярністю користувалися вакансії: охоронець, прибиральниця, мерчендайзер, водій таксі, різноробочий, продавець-консультант.
Про це розповіла Олена Кирильєвніна, представниця компанії Jooble.
«Ми помітили, що активність претендентів почала зростати в другій половині місяця, починаючи з 15 січня. Припускаємо, що це пов’язано з тим, що люди вийшли з новорічно-різдвяних відпусток і канікул і готові з новими силами шукати роботу», — пояснила експерт.
Українців цікавила робота переважно у великих містах. Серед тих міст, де пошукових запитів у перший місяць року було найбільше — Суми, Харків, Дніпро, Одеса, Львів та Київ.
Найбільшим попитом серед працівників лінійних і робочих спеціальностей в січні користуються вакансії, в яких пропонують гнучку оплату — наприклад, погодинну або за зміну. У топі пошукових запитів в січні такі вакансії: охоронець, прибиральниця, мерчендайзер, водій таксі, Різноробочий, продавець-консультант.
В середньому українці в грудні заробляли 17,5 тис. грн. Водночас у Києві середня зарплата досягла 26,7 тис. грн (минулого місяця це майже тисяча доларів). Але тут важливо відзначити, що вже в січні зарплати значно знизяться. Це пов’язано з особливістю підрахунків.

Довідка Finance.ua:

  • зарплати ІТ-фахівців в Україні: серед найбільш популярних спеціалізацій, крім розробки і тестування, найбільш активно за останні пів року зростали зарплати Product Managers (+$ 500 до $ 3500). А також фахівців з Data Science (+$ 380 до $ 2830), DevOps (+$ 300 до $ 3500), Business Analysis (+$ 265 до $ 2415), маркетингу (+$ 200 до $ 1400). Стали збільшуватися і зарплати HR-фахівців (+$ 150 до $ 1200).

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас