США хочуть надати Україні додаткову економічну підтримку - Блінкен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США хочуть надати Україні додаткову економічну підтримку - Блінкен

Світ
988
Сполучені Штати Америки розглядають питання про надання Україні економічної підтримки на тлі стягування російських військ до українського кордону.
Про це державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив сьогодні на брифінгу у Вашингтоні. Брифінг транслювався на сторінці Держдепу в Youtube.
«Ми знаємо, що економіка України і фінансова ситуація страждають від цієї кризи. І так само, як ми зміцнюємо безпеку України, ми також шукаємо можливості, як підтримати її економіку, крім тієї суттєвої допомоги, яку надаємо. Наші європейські союзники і партнери вживають таких самих заходів», — підкреслив Блінкен.
Як повідомляв УНІАН, 17 грудня 2021 року МЗС РФ оприлюднив проєкт договору між РФ і США про «гарантії безпеки» і проєкт Угоди про заходи щодо забезпечення безпеки Росії і держав-членів НАТО. Зокрема, Росія пропонує НАТО відмовитися від прийняття України до Альянсу, а також «від будь-якої військової діяльності на території України». Також РФ пропонує США не створювати військові бази на території країн колишнього СРСР і не приймати ці країни в НАТО.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас