Volkswagen і Bosch спільно розроблятимуть ПЗ для робомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen і Bosch спільно розроблятимуть ПЗ для робомобілів

Технології&Авто
223
Cariad, дочірня компанія автогіганта Volkswagen, що займається розробкою програмного забезпечення, і постачальник автозапчастин Bosch уклали угоду про співпрацю з метою розробки програмного забезпечення для автоматизованого водіння.
Як указано в спільній заяві двох компаній, їхні фахівці займуться розробкою «функцій, які дозволять водіям тимчасово прибирати руки з керма» для використання в автомобілях, що продаються під брендом Volkswagen Group. Також заявлено, що розроблені системи автоматизованого водіння можна буде використовувати в автомобілях інших виробників.
В першу чергу компанії займуться розробкою ПЗ для систем автономного водіння «Level 2» (рівень 2) і «Level 3» (рівень 3). Система з другим рівнем автономності забезпечує автономне водіння в певних умовах, наприклад, на дорозі в сільській місцевості і на автомагістралях, хоча водій повинен постійно контролювати ситуацію, щоб бути готовим взяти управління на себе. Система «Level 3», забезпечує більш високий рівень автономності транспортного засобу, дозволяючи йому переміщатися по автомагістралі без втручання водія. Передбачається, що першу з розробок двох компаній буде впроваджено в 2023 році.
Очікується, що для реалізації проекту буде потрібно близько 1000 фахівців, і обидві компанії вже приступили до набору нових співробітників для роботи в рамках партнерства. Раніше Volkswagen і Bosch підписали угоду про співпрацю у сфері виробництва обладнання для випуску електромобільних акумуляторів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас