ДТЕК Ахметова вклала понад 2 млрд грн і збільшила видобуток газу на 12% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК Ахметова вклала понад 2 млрд грн і збільшила видобуток газу на 12%

Фондовий ринок
745
У 2021 році компанія «ДТЕК Нафтогаз» Ріната Ахметова інвестувала в розробку родовищ понад 2 млрд грн і збільшила видобуток газу на 12%, до 2,06 млрд куб. м.
Компанія завершила будівництво 4 нових свердловин і провела капітальний ремонт 7 свердловин діючого фонду.
«Системні інвестиції та впровадження новітніх, раніше недоступних в Україні технологій дозволяє нам з року в рік нарощувати газовидобуток і залишатися лідером галузі. За підсумками 2021 року ми встановили новий рекорд з видобутку газу для приватного сектора, а в 2022 році ми плануємо подвоїти наші інвестиції. Це дозволить компанії збільшити видобуток в наступні роки», — прокоментував генеральний директор «ДТЕК Нафтогаз» Ігор Щуров.
У вересні, з випередженням термінів будівництва, компанія ввела в експлуатацію блочну холодильну установку на Мачухському родовищі, а місяцем пізніше впровадила першу в Україні інтегровану модель цифрових двійників родовищ, повністю оцифрувавши Семиренківське родовище.
Також «ДТЕК Нафтогаз» першим в Україні застосував глибинні відеокамери для обстеження стовбурів свердловин.
Як повідомлялося, компанія «ДТЕК Енерго» вперше в Україні застосувала низку цифрових технологій на шахті «Ювілейна» (Дніпропетровська область) з метою підвищення безпеки шахтарів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас