Відтепер зелені номерні знаки для електромобілів є у відкритому доступі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтепер зелені номерні знаки для електромобілів є у відкритому доступі

Особисті фінанси
1367
У жовтні минулого року сервісні центри МВС презентували корисний сервіс «Наявність номерних знаків». Він надавав можливість дізнаватися онлайн про усі доступні для закріплення номерні знаки в усіх сервісних центрах МВС тільки для авто з двигуном внутрішнього згоряння.
Відтепер у вільному доступі є наявні в сервісних центрах МВС і «зелені» номерні знаки. Finance.ua дізнався, як скористатись сервісом.
Як повідомляє Головний сервісний центр МВС, цим сервісом можна скористатися онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС та в інформаційних боксах, установлених в приміщеннях оновлених сервісних центрів МВС.
Для екологічних автомобілів передбачені номерні знаки із символами зеленого кольору та окремими серіями, які починаються з літери «Z». Це означає «zero» (англ. «нуль»), тобто «нульові викиди». Наразі закріплюються номерні знаки для екоавтомобілів серій ZA, ZB, ZC, ZD, ZE, ZF, ZG, ZH, ZI, ZJ, ZK. З часом їх перелік розширюватиметься.
«Саме за допомогою цього функціоналу можливо з дому дізнатися, до якого сервісного центру МВС необхідно записатися, щоб закріпити за авто номерний знак з омріяною комбінацією цифр», — зазначили в МВС.
Алгоритм пошуку:
  • «Наявність в області» — цей критерій допоможе легко дізнатися про всі номерні знаки, наявні в сервісних центрах МВС та ЦНАПах конкретного регіону, також вказано їхню вартість.
  • «Числова комбінація» — за допомогою цього критерію можна легко знайти омріяну комбінацію цифр «зеленого» номерного знаку серед усіх сервісних центрів МВС та ЦНАПів.
Перелік наявних номерних знаків оновлюється в режимі реального часу. У функціоналі номерні знаки не бронюються.
Сервіс перевірки наявності номерного знаку по Україні – за посиланням.

Довідка Finance.ua:

  • в Україні вже навесні поточного року запустять державну програму стимулювання покупки електромобілів. Субсидуватися буде процентна ставка лізингу електромобілів.

Порівнюйте ціни і вигідно оформляйте поліс ОСЦПВ на Finance.ua

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас