В Україні навесні хочуть запустити державні субсидії для покупки електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні навесні хочуть запустити державні субсидії для покупки електромобілів

Казна та Політика
3482
В Україні вже навесні поточного року запустять державну програму стимулювання покупки електромобілів. Субсидуватися буде процентна ставка лізингу електромобілів.
Про запуск програми стимулювання повідомив заступник голови офісу президента України Ростислав Шурма в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.
За його словами, уряд на першому етапі має намір стимулювати не лізинг всіх автомобілів, а тільки операції з електромобілями.
У планах реформаторів в найближчі два роки включити такі ж стимули не тільки для конкретних покупців, але і для інвесторів, які мають намір виробляти електромобілі в Україні.
Ростислав Шурма додав: «Я добре знаю цю індустрію, крім того, ми консультувалися з автовиробниками. Два роки потрібно, щоб здійснити локалізацію виробництва електромобілів. Ця програма діятиме в універсальному вигляді два роки, а далі поширюватиметься на виробників, які локалізували виробництво. Посилаємо такий сигнал ринку: якщо хочете утримати свій продукт конкурентоспроможним не тільки зараз, але і через два роки — займайтеся локалізацією».
Зростання популярності електромобілів в Україні спостерігається останні кілька років. У 2021 році реєстрації нових і старих електрокарів збільшилися на 18,9% в порівнянні з 2020 роком. Всього було поставлено на первинний облік 8541 одиниць електротранспорту.

Довідка Finance.ua:

  • також Шурма повідомив, що державна програма «Українська мрія», яку Президент Володимир Зеленський анонсував у грудні 2021 року, забезпечуватиме видачу 150 тис. іпотечних кредитів щороку;
  • крім того, Шурма припускає запуск програми «єСубсидія» з виплатами на картку, які можна витратити лише на оплату комунальних послуг, за аналогією з програмою «єПідтримка».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас