«Гроші на мрію» під 5%: у Зеленського планують видавати по 150 тис. іпотечних кредитів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Гроші на мрію» під 5%: у Зеленського планують видавати по 150 тис. іпотечних кредитів на рік

Кредит&Депозит
5106
Державна програма «Українська мрія», яку президент Володимир Зеленський анонсував у грудні 2021 року, забезпечуватиме видачу 150 тис. іпотечних кредитів щороку.
Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма.
«Якщо говорити про „Українську мрію“, наша мета в 2022 році – видати 30 тис. іпотечних кредитів за цією програмою, за рік — 70 тис., а далі вийти на стабільні 150 тис. іпотек щорічно», — повідомив він.
На думку Шурми, нова держпрограма стимулюватиме збільшення обсягів будівництва в Україні в 2−2,5 рази. Це дозволить вийти на «певний рівень, необхідний для збалансованої економіки».
Водночас він не вважає, що для програми необхідно стабільне фінансування з бюджету — гроші потрібні тільки на запуск механізму.
«Далі повинні запрацювати монетарні інструменти, коли ліквідність банківського сектору, українського або західного, починає працювати в цих продуктах», — сказав заступник голови ОП.
Держпрограму «Українська мрія» запустять у січні-березні 2022 року.
«Жодних обмежень, максимально простий і зрозумілий продукт. Є сім’я, яка заробляє 20−30 тис. грн сукупно. Наше завдання — дати цій родині можливість отримати нову квартиру площею 60−70 кв. м при щомісячних платежах 10 тис. грн», — сказав він.
За його словами, скористатися програмою зможуть всі, хто отримує офіційні доходи.

Довідка Finance.ua:

  • згідно з аналітикою порталу ЛУН, за грудень 2021 року ціни від забудовників на ринку житла під Києвом в середньому зросли на 300 грн до 21  200 грн за «квадрат»;

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас