Постановка жінок на військовий облік: Міноборони змінило перелік спеціальностей та професій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постановка жінок на військовий облік: Міноборони змінило перелік спеціальностей та професій

Казна та Політика
1525
Міністерство оборони України розробило нову редакцію наказу про взяття на військовий облік жінок. Документ направили на узгодження в МВС, СБУ та Службу зовнішньої розвідки України.
Про це повідомляє пресслужба Міноборони.
У новому наказі визначено 14 спеціальностей та 6 професій, отримання яких передбачає взяття на військовий облік. Вони споріднені з близько 100 військово-облікових спеціальностей. Раніше в наказі вказувалися 35 професійних напрямків, які об’єднували понад 200 спеціальностей.
«У наказі ми затверджуємо не всі спеціальності, які нам колись теоретично можуть знадобитися, а тільки ті, які наші військові вважають актуальними в осяжній перспективі. Це дозволило значно скоротити перелік», — заявив міністр оборони України Олексій Резніков.
В основному йдеться про спеціальності та професії в сфері медицини, електроніки, зв’язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку та аудиту. Після узгодження з іншими відомствами стане відомим остаточний список.
«Генеральний Штаб ЗСУ отримає можливість у разі необхідності і термінових потреб вносити зміни до переліку — можливо, якісь спеціальності втратять актуальність або з’являться якісь нові», — підкреслив міністр.
У Міноборони також працюють над удосконаленням процедури взяття на облік.
Раніше в Міноборони заявляли, що військовому обліку підлягають всі жінки у віці від 18 до 60 років, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, і придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком.
У нинішній список професій для постановки жінок на військовий облік входять фотографи, оператори, журналісти, перекладачі, піарники, муляри, теслі, столяри, метеорологи, акушери, бібліотекарі та багато інших. В результаті президент Зеленський заявив міністру оборони Резнікову, що необхідно уточнити деякі питання, пов’язані з військовим обліком жінок, і скоротити складений перелік професій для постановки на нього, враховуючи реальні потреби оборони держави.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас