Топ-10 спеціалізацій з найвищими зарплатами для робітників без досвіду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-10 спеціалізацій з найвищими зарплатами для робітників без досвіду

Особисті фінанси
2000
Молоді спеціалісти без досвіду роботи вже протягом тривалого часу традиційно є однією з найбільш висококонкурентних категорій пошукачів. Finance.ua дізнався про конкуренцію серед працівників без досвіду та рівень зарплат, який їм готові запропонувати роботодавці.
За даними аналітиків grc.ua, на одне робоче місце сьогодні претендує більше 4 випускників вузів та студентів.
Отримавши освіту, випускники українських вищих учбових закладів стикаються з проблемою працевлаштування. Протягом 2021 року на облік у центри зайнятості стали 72 088 осіб віком від 20 до 24 років, з них професіоналів та фахівців – 23 222 особи.
Ці вражаючі цифри мають під собою декілька причин:
  • по-перше, система вищої освіти не корелює кількість спеціалістів у розрізі професій із потребами ринку праці;
  • по-друге, отримані теоретичні знання у більшості випадків не відповідають вимогам роботодавців;
  • і нарешті, по-третє, компанії-роботодавці віддають перевагу спеціалістам, які мають хоча б мінімальний досвід роботи.
Що робити молоді, аби не залишитися без роботи? Єдина порада, яку називають експерти, – займати проактивну позицію. Ринок праці сьогодні активний – робота є. Конкуренція не настільки велика, як, наприклад, у 2014 році, коли на одне робоче місце претендувало 11 студентів та молодих спеціалістів.
Де шукати роботу? Навіть якщо після закінчення вузу молодий спеціаліст стикається з незатребуваністю своєї професії на ринку праці, можна знайти інші варіанти роботи. Наприклад, найбільше роботи для спеціалістів без досвіду пропонують у сфері продаж – 75% вакансій від усіх відкритих для молоді. Щоправда, зарплату у цій професійній сфері пропонують не надто високу – в середньому 9 500 грн.
Якщо говорити про найпривабливіші заробітні плати для спеціалістів без досвіду роботи, то найбільше пропонують у сфері маркетингу, реклами та PR – в середньому 18 800 грн. У сфері адміністративного персоналу кандидатам без досвіду роботи обіцяють в середньому 16 300 грн. У сфері IT, інтернет та мультимедіа фахівцям без досвіду теж пропонують не надто низьку зарплату – в середньому 15 100 грн.
Топ-10 спеціалізацій з найвищими зарплатами для робітників без досвіду:
  • Маркетинг, Реклама, PR – 18 800 грн;
  • Адміністративний персонал – 16 300 грн;
  • Інформаційні технології, Інтернет, Мультимедіа – 15 100 грн;
  • Мистецтво, Розваги, Мас-медіа – 14 500 грн;
  • Медицина, Фармацевтика – 14 100 грн;
  • Туризм, Готелі, Ресторани – 13 800 грн;
  • Консультування – 11 500 грн;
  • Рабочий персонал – 11 300 грн;
  • Фінанси, Банки, Інвестиції – 10 600 грн;
  • Продажі – 9 500 грн.
Позитивним моментом є те, що багато компаній сьогодні запроваджує навчальні та стажувальні програми для молоді. Таким чином, бізнес залучає у свої команди перспективну молодь, навчає спеціалістів та допомагає їм отримати необхідний практичний досвід. Найбільше програм для інтернів відкрито у IT-галузі (63% від усіх пропозицій), проте є багато стажувань також в фінансовому секторі (18%) та в сфері послуг для бізнесу (12%).
Основними вимогами для майбутніх стажерів роботодавці зазначають знання англійської мови, високі комунікативні навички та бажання навчатися.
Кстати, если вас интересует быстрый заем до зарплаты, с помощью портала Finance.ua можно подобрать для себя оптимальные условия.

Хочу получить деньги до зарплаты

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас