У 2022 році процесори та відеокарти подорожчають на 20% — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2022 році процесори та відеокарти подорожчають на 20% — ЗМІ

Технології&Авто
568
Протягом 2022 року всі виробники відеокарт та процесорів піднімуть ціни на свою продукцію на 20%. Як повідомляє китайський портал MyDrivers з посиланням на джерела напівпровідникової індустрії, найбільше здорожчання стосуватиметься пристроїв, в яких використовуються чипи на техпроцесах 5 і 7 нм.
Зміна цін на кінцеву продукцію (процесори та відеокарти) пов’язана з тим, що виробник мікросхем, Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), підняв ціни на виробництво чипів, на яких базується ця продукція, одразу на 20% в серпні 2021 року.
Клієнтами TSMC є такі компанії, як HiSilicon, MediaTek, Huawei, Realtek, AMD, NVIDIA, Qualcomm, ARM Holdings, Altera, Xilinx, Apple, Broadcom, Conexant, Marvell, Intel та інші компанії. Тобто зміна вартості виробництва найдорожчого елемента процесорів та відеокарт (безпосередньо кристалу) торкнеться практично всіх виробників на ринку.
Про зростання вартості виробництва TSMC повідомила ще в серпні 2021 року, проте термін зміни тарифного плану відрізнявся для різних клієнтів. Для деяких компаній, які отримали повідомлення TSMC, підвищення набуло чинності відразу в серпні, а для інших з певним відтермінуванням.
При цьому навіть зараз купити відеокарту нового покоління за рекомендованою виробником ціною майже неможливо. Через дефіцит пропозиції їх одразу розкуповують і дуже часто перепродають на майданчиках безкоштовних оголошень (як OLX) чи навіть в інших інтернет-магазинах за значно вищою ціною.
Сама компанія TSMC ще у 2021 році заявила, що нестача мікросхем збережеться до 2023 року і передбачає інвестицій у розмірі близько $30 млрд у розширення та модернізацію виробництва напівпровідників.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас